Antena 3 CNN Economic Companii CFR: Managerii câştigă mai bine decât cei din privat, deşi companiile sunt în pierdere

CFR: Managerii câştigă mai bine decât cei din privat, deşi companiile sunt în pierdere

CFR: Managerii câştigă mai bine decât cei din privat, deşi companiile sunt în pierdere
Sursa foto: cfr
31 Aug 2009   •   11:48

Managerii companiilor CFR au primit salarii mult mai mari decât în mediul privat, deşi au înregistrat pierderi de până la 7.800 de euro/angajat, în condiţiile în care numărul salariaţilor din aceste companii depăşeşte 60.000.

Potrivit jurnaliştilor de la Săptămâna Financiară, firmele de transport de marfă şi călători pe calea ferată, au înregistrat pierderi de peste 1,2 miliarde de lei. Cele mai mari pierderi din sistemul căilor ferate le-a avut, în 2008, CFR SA, care a avut pierderi de 782 milioane de lei.

În aceste condiţii salariul directorului general al societăţii care administrează reţeaua feroviară CFR SA, Constantin Manea, a crescut în 2008 de la aproximativ 6.000 la 16.000 de lei. salariul fostul director de la CFR Călători, Alexandru Noapteş, a crescut cu 5%. Acesta primea o remuneraţie de 15.000 de lei.

Dacă CFR înregistrează pierderi, companile de transport feroviar din sectorul înregistrează profit. Cel mai mare profit pe angajat l-a avut anul trecut RC-CF Trans SRL. Firma braşoveană obţinut anul trecut un profit de aproape 20 milioane de lei cu 606 angajaţi. Şi compania feroviară Unifertrans a încheiat anul trecut pe plus, profitul pe angajat urcând la 4.900 de euro.

Dintre cele mai importante cinci companii private care operează în sectorul dominat de CFR-urile de stat, una singură a înregistrat pierderi: Servtrans.

O nouă rundă de discuţii între sindicaliştii din CFR şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor are loc luni. Mărul discordiei dintre cele două părţi îl reprezintă viitoarele disponibilizări de la CFR Marfă.

Antena3

×
Subiecte în articol: CFR management
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close