Antena 3 CNN Economic Companii Cine sunt ŞOMERII care pot primi şi 3.000 de euro/lună, dacă acceptă asta. Companiile se bat pentru ei

Cine sunt ŞOMERII care pot primi şi 3.000 de euro/lună, dacă acceptă asta. Companiile se bat pentru ei

Cine sunt ŞOMERII care pot primi şi 3.000 de euro/lună, dacă acceptă asta. Companiile se bat pentru ei
de O.P.    |    22 Oct 2012   •   13:02

Tot mai mulţi şomeri, dar şi companii care se uită cu lupa după personal calificat. Se întâmplă pe piaţa forţei de muncă din România, o piaţă cu prea puţini specialişti, unde cererea nu este corelată cu oferta. În această situaţie, găsirea unui angajat pentru anumite domenii dă dureri de cap agențiilor de recrutare şi atentează la bugetele firmelor care se văd nevoite să scoată lunar din buzunar până la 3.000 de euro pentru un salariat premium.

Cine sunt privilegiaţii şi cum reuşesc companiile să îi atragă?
Deţin competenţe pentru posturi ale căror denumiri în limba engleză par alese din dicţionarele tehnice şi sunt vedetele agenţiilor de HR. CV-urile lor sunt tot mai rare, pe o piaţă pe care nevoia de recrutare a firmelor a crescut cu 40% faţă de 2011 . Specialiștii în vânzări - indiferent de piaţă, profesioniştii în IT, inginerii, reprezentanţii medicali, vorbitorii de limbi rare, căci şi despre ei este vorba, sunt cei mai căutaţi. Nici criza nu a reuşit să schimbe acest lucru.

Deficitul pe aceste zone nu vine doar din creşterea cererii, ci şi din reţinerea angajaţilor actuali de a-şi schimba locul de muncă, în această perioadă, după cum a explicat Marga Radu, head of permanent placement Adecco România. Nu există o regulă general valabilă în recrutarea acestor specialişti.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: somaj someri angajati angajari recrutare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close