Antena 3 CNN Economic Companii Compania care ar putea exploata aurul de la Roşia Montană a câştigat 300 de milioane de dolari, graţie lui Băsescu

Compania care ar putea exploata aurul de la Roşia Montană a câştigat 300 de milioane de dolari, graţie lui Băsescu

Compania care ar putea exploata aurul de la Roşia Montană a câştigat 300 de milioane de dolari, graţie lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Sep 2011   •   18:50
Compania canadiană Gabriel Resources a câştigat peste 300 de milioane de dolari, ca valoare, în ultimele zile. Informaţia a fost făcută public în cadrul emisiunii "Exces de putere", emisiune realizată de Oana Stancu şi Adrian Ursu.

Compania canadiană Gabriel Resources a câştigat peste 300 de milioane de dolari în ultimele zile. Valoarea acţiunilor companiei care ar putea exploata aurul de la Roşia Montană au crescut cu 20%, după ce preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat susţinerea pentru proiect.

Jurnalistul Adrian Mîrşanu a declarat, în cadrul emisiunii "Exces de putere” că, de fapt, este vorba despre o creştere a valorii companiei Gabriel Resources cu 300 de milioane de dolari.

 


Mîrşanu a arătat că acţiunile firmei, după declaraţiile de susţinere ale preşedintelui Traian Băsescu, au crescut cu un maxim de 300 de milioane de dolari.

În 2010, Gabriel Resources a avut pierderi de 22,7 milioane dolari canadieni (16,9 milioane euro) cauzate de un rezultat negativ de 15,9 milioane dolari canadieni (11,8 milioane euro) din evoluţia cursului de schimb şi a anunţat că proiectul Roşia Montană ar putea produce aur din 2014., conform fin.ro.

Compania canadiană deţine 80,4% din capitalul social al Roşia Montană, Gold Corporation (RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, în timp ce statul român deţine 19,3%, prin Min-vest Deva.
 


În urmă cu numai câteva zile, publicaţia The Globe and Mail anunţa faptul că Gabriel Resources a înregistrat progrese remarcabile în afacerea Roşia Montană.

După ani de rezistenţă, Guvernul român şi preşedintele Traian Băsescu încep să susţină proiectul companiei Gabriel Resources, aminteşte publicaţia canadiană.

Autorităţile de la Bucureşti au acordat undă verde proiectului şi din punct de vedere arheologic. Guvernul a declarat că este mulţumit de faptul că, în cadrul acestui proiect, structurile arheologice importante din zona Roşia Montană vor fi protejate.

Vezi cum a evoluat pe bursa valoarea Gabriel Resources dupa declaratiile celor mai inalti oficiali ai statului roman.

×
Subiecte în articol: RMGC Rosia Montana aur exploatare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close