Antena 3 CNN Economic Companii Compania din România care a fost vândută cu 6,5 MILIARDE de euro. Cine a cumpărat-o

Compania din România care a fost vândută cu 6,5 MILIARDE de euro. Cine a cumpărat-o

Compania din România care a fost vândută cu 6,5 MILIARDE de euro. Cine a cumpărat-o
de O.P.    |    02 Feb 2015   •   11:54

Producătorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim şi Lafarge pentru a cumpăra cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al Holcim.

În România, producătorul irlandez preia activele companiei franceze Lafarge, şi anume două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu.

Activele pe care le cumpără CRH reprezintă "cea mai mare parte dintre afacerile la care trebuie să renunţe" cele două companii pentru a putea încheia fuziunea convenită în luna aprilie a anului trecut, a afirmat Bernard Fontana. directorul general al Holcim, citat de Bloomberg.

CRH preia operaţiunile deţinute de Holcim şi Lafarge în Europa, Canada, Brazilia şi Filipine, care au generat anul trecut venituri în valoare de 5,2 miliarde de euro. Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) este estimat la 744 de milioane de euro pentru 2014, potrivit Holcim, se arată în comunicat.

Holcim şi Lafarge au convenit la începutul lunii aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro.

În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care ar urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene depinde de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mai producători de ciment la nivel mondial.

Decizia Holcim şi Lafarge a fost ca în ţări precum România, Germania şi Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

×
Subiecte în articol: companii vanzare cumparare
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close