Antena 3 CNN Economic Companii Compania RCS&RDS, anchetată în dosarul mega-șpăgii pentru drepturile tv în Liga I

Compania RCS&RDS, anchetată în dosarul mega-șpăgii pentru drepturile tv în Liga I

Compania RCS&RDS, anchetată în dosarul mega-șpăgii pentru drepturile tv în Liga I
10 Mai 2017   •   14:01

Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, aflată în plin proces de listare, a depus un amendament la prospectul de listare în care anunta ca și firma RCS&RDS a primit in data de 8 mai o notificare oficiala din partea DNA in care i se aduce la cunoștință ca are calitate de suspect.

Maria Coman a amintit, la Antena 3, că este vorba de acea investigație în care două persoane din managementul companiei, respectiv Ioan Bendei si Mihai Dinei, precum și Alexandru Oprea, fostul CEO al RCS&RDS, sunt cercetați pentru luare de mită și spălare de bani. 

Contactat telefonic la Antena 3, jurnalistul Adrian Ursu a arătat că decizia instanței de a cuprinde în anchetă și compania RCS&RDS este una justificată, arătând că ea ar fi trebuit luată încă de la începutul anchetei, nu de la 8 mai.

”Acele persoane nu acționaseră în nume propriu. Toată povestea contractului penal este legată de compania care se promova în salonul de nunți și botezuri al familiei Dragomir și de beneficiile pe care le-ar fi avut această companie în distribuția programelor sportive, favorizată fiind de Mitică de la Ligă”, a spus Adrian Ursu.

Dumitru Dragomir și foștii șefi ai RCS&RDS, urmăriți penal 

Fostul șef al Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, și foștii șefi ai companiei RCS&RDS sunt urmăriți penal într-un dosar privind atribuirea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Dumitru Dragomir este acuzat de luare de mită și de complicitate la spălare de bani după ce ar fi pretins 3.5 milioane de euro din care ar fi primit 3.1 milioane de euro din partea șefilor companiei RCS&RDS, Ioan Bendei și Alexandru Oprea sub forma unui contract de asociere între firma care controla salonul de nunți și de botezuri a lui Dragomir și societatea de cablu.

Și fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, este urmărit penal.

×
Subiecte în articol: RCS&RDS
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close