Antena 3 CNN Economic Companii O companie de car-sharing pleacă din România! Decizia a fost deja transmisă oficial

O companie de car-sharing pleacă din România! Decizia a fost deja transmisă oficial

O companie de car-sharing pleacă definitiv din România! Firma a anunțat încheierea activității sale în țara noastră, "în contextul unui mediu de business nefavorabil".

O companie de car-sharing pleacă din România! Decizia a fost deja transmisă oficial
Sursa foto: Getty Images I Jung Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   23:12

Compania de car-sharing Spark, care operează numai mașini electrice, închide activitatea din România.

Serviciul urmează să se închidă de la 1 februarie. Mai mulți clienți Spark au postat pe rețelele de socializare mesajul primit.

"Dragă utilizator SPARK,

Cu regret, îți aducem la cunoștință vești importante cu privire la serviciul nostru de car sharing electric, din România. Începând cu data de 1 februarie 2024, compania SPARK România este nevoită să își închidă activitatea.

De la lansarea noastră în 2019, am fost onorați să avem alături o comunitate dedicată, gata să facă schimbări de mentalitate și rutine, pentru a avea un oraș mai verde, cu emisii reduse de CO2 și mai puțin zgomot.

Decizia de închidere a fost luată în contextul unui mediu de business nefavorabil și în lipsa unui sprijin concret al autorităților locale pentru soluțiile de transport public alternativ, eco-friendly, printre care amintim și introducerea taxei de parcare pentru companiile care au în portofoliu vehicule electrice și desfășoară activități de car-sharing.

Spark pleacă din București

Încetarea oferirii serviciilor SPARK se face în conformitate cu punctul 11.9 din Termenii și Condițiile Generale: „Oricare dintre Părți are dreptul de a denunța unilateral Contractul de prestări de servicii, fără a fi necesară intervenția instanței și/sau a altei autorități, precum și fără orice procedură prealabilă, cu excepția unei notificări scrise, comunicate celeilalte părți, cu 14 zile calendaristice înainte” pe care le poți consulta și aici și cu pct. 4.2.4 din Termenii și Condițiile aferente Planurilor de Membru, afișate în aplicația de mobil: „Spark va avea dreptul de a rezilia prezentul acord atunci când termenii și condițiile generale pentru închirierea vehiculelor SPARK dintre client și SPARK încetează”.

În perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024, ofertele SPARK pe termen lung vor fi restricționate progresiv. De asemenea, achiziționarea abonamentelor de membru nu va mai fi disponibilă. Toți utilizatorii care dețin planuri de membru active, a căror perioadă de valabilitate expiră după data de 1 februarie 2024, vor primi, în cont, contravaloarea perioadei achitate, rămasă neutilizată.

Din păcate, povestea SPARK se încheie aici, iar noi dorim să îți mulțumim pentru susținerea oferită de-a lungul timpului. A fost o călătorie minunată pe care am parcurs-o împreună, prin care am încercat să protejăm mediul și să transformăm mobilitatea urbană", a transmis compania lituaniană într-un comunicat.

 

×
Subiecte în articol: Spark companie masini electrice car-sharing
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close