Antena 3 Economic Companii Companiile Google şi Apple folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor hărţi 3D

Companiile Google şi Apple folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor hărţi 3D

de S.T.    |    11 Iun 2012   •   13:10
Companiile Google şi Apple folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor hărţi 3D
Sursa foto: Foto: Agerpres

Companiile Apple şi Google folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor hărţi 3D de mare rezoluţie, care pot surprinde oamenii chiar şi în timp ce fac plajă în propria curte, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Cei doi giganţi în domeniul IT s-au luat la întrecere în vederea furnizării unor hărţi aeriene de mare precizie, folosind camere de filmat cu precizie militară, pentru a înregistra imagini de acurateţea celor preluate din serviciile de informaţii.

Google recunoaşte că a trimis deja avioane care survolează oraşele, în timp ce Apple a apelat la o companie care dispune de tehnologie de spionaj aerian, de tipul celei utilizate pentru identificara ţintelor teroriste din Afganistan.

Noua tehnologie achiziţionată de Apple este menită să ofere hărţi în format 3D ale marilor oraşe şi cartierelor de locuinţe pentru iPhone şi iPad, în timp ce Google va apela la avioanele de spionaj pentru a oferi hărţi în format 3D, mult mai detaliate decât cele luate prin satelit în sistemul Google Earth.

Există deja hărţi 3D ale marilor centre orăşeneşti disponibile online, dar imaginile au o rezoluţie mică, nu sunt foarte utile pentru navigare şi nu se pot vedea detalii, dar criticii sunt de părere că cele două companii vor fi puternic sancţionate de utilizatori, dacă vor oferi imagini 3D ale zonelor rezidenţiale din suburbii şi din zonele rurale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close