Antena 3 CNN Economic Companii ConocoPhillips vrea să vândă participaţia la Lukoil

ConocoPhillips vrea să vândă participaţia la Lukoil

ConocoPhillips vrea să vândă participaţia la Lukoil
Sursa foto: lukoil
17 Mar 2010   •   19:34

Grupul petrolier american ConocoPhillips este foarte aproape de a anunţa un plan privind vânzarea, în următorii trei ani, a jumătate din participaţia de 20% deţinută la producătorul rus de ţiţei Lukoil, a declarat, miercuri, o sursă apropiată situaţiei, citată de Mediafax.

"Pare foarte probabil ca pe 24 martie Connoco să anunţe că va vinde jumătate din participaţia la Lukoil în următorii trei ani. Se pare că nu au ajuns la un acord cu grupul rus privind preţul unui program de răscumpărare a acţiunilor", a declarat sursa. Particpaţia de 10% va fi probabil vândută pe bursă.

Connoco va organiza miercuri, 24 martie, conferinţa anuală cu investitorii, prezentarea urmând să fie susţinută de Jim Mulva, preşedinte şi director general al grupului.

Un purtător de cuvânt al Lukoil nu a dorit să comenteze, iar reprezentanţii Connoco nu au fost disponibili pentru declaraţii.

Grupul american a intrat în acţionariatul Lukoil în 2004, majorându-şi treptat participaţia la 20%.

Parteneriatul Connoco-Lukoil este considerat un exemplu al cooperărilor de succes între marile companii energetice din SUA şi Rusia.

Connoco şi Lukoil vor continua, probabil, cooperarea în cadrul companiei mixte Narianmarneftegaz, care produce aproape 150.000 de barili de petrol pe zi în regiunea arctică, a afirmat sursa citată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lukoil
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close