Antena 3 CNN Economic Companii Coreea de Sud câştigă un contract nuclear de 20 miliarde dolari cu Emiratele Arabe

Coreea de Sud câştigă un contract nuclear de 20 miliarde dolari cu Emiratele Arabe

Coreea de Sud câştigă un contract nuclear de 20 miliarde dolari cu Emiratele Arabe
Sursa foto: energie nucleara
29 Dec 2009   •   19:47

Un consorţiu sud-coreean a câştigat un contract de 20.4 miliarde dolari pentru a dezvolta centrale nucleare în Emiratele Arabe Unite, depăşindu-i pe rivalii francezi, americani şi japonezi în una din cele mai mari licitaţii nucleare din lume.
Grupul de companii coreene include Korea Electric Power Corporation (Kepco), Hyundai Engineering and Construction, Samsung şi Doosan Heavy Industries. În acest grup mai este implicată şi compania americană Westinghouse.
Ceilalţi participanţi la licitaţie au fost un grup de companii franceze- Areva, Total şi GDF Suez - cotată iniţial cu prima şansă, şi un consorţiu de companii japoneze şi americane, printre care General Electric şi Hitachi.
Emiratele Arabe speră să devină primul stat din Golf care dezvoltă un program nuclear civil pentru a satisface nevoia tot mai mare de energie. Contractul presupune construcţia, întreţinerea şi asigurarea combustibilului pentru patru centrale de 1.400 megawaţi.
Decizia a surprins analiştii internaţionali şi constituie o lovitură dată ambiţiilor Parisului de a conduce renaşterea globală a energiei atomice cu noul reactor EPR 1600MW .
Prima unitate nucleară din EAU este programată să producă electricitate în 2017, iar celelalte trei în 2020.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close