Antena 3 CNN Economic Companii Coșmarul continuă pentru mii de pasageri. Greva piloţilor de la Lufthansa, prelungită până vineri

Coșmarul continuă pentru mii de pasageri. Greva piloţilor de la Lufthansa, prelungită până vineri

Coșmarul continuă pentru mii de pasageri. Greva piloţilor de la Lufthansa, prelungită până vineri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Noi 2016   •   19:53

Piloţii de la compania aeriană germană Lufthansa au anunţat, miercuri, că vor prelungi greva cu încă 24 de ore, urmând ca vineri să fie afectate zborurile pe distanţe scurte cu plecare din Germania, transmite Reuters.

La miezul nopţii de marţi spre miercuri, sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) care îi reprezintă pe piloţii de la Lufthansa a demarat o grevă de protest de două zile, ceea ce a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze aproximativ 1.800 de zboruri. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Sindicatul Vereinigung Cockpit a precizat că, în timp ce greva de miercuri şi joi va afecta atât zborurile pe distanţe scurte, cât şi cele pe distanţe lungi, acţiunea de protest de miercuri va afecta doar zborurile pe distanţe scurte cu plecare din Germania.

Vereinigung Cockpit a decis să intre în grevă în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloţi şi copiloţi. Sindicatul solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord încercând să introducă noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close