Antena 3 CNN Economic Companii Decizia care afectează producătorii de gaze naturale. Ce anunţ important a făcut Gazprom

Decizia care afectează producătorii de gaze naturale. Ce anunţ important a făcut Gazprom

Decizia care afectează producătorii de gaze naturale. Ce anunţ important a făcut Gazprom
Sursa foto: Foto: indrus.in
11 Sep 2012   •   11:05
Compania rusă de stat Gazprom, monopol în domeniul exporturilor de gaze ruseşti, a suspendat achiziţiile de gaze naturale din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi la export. Reprezentanţii şi-au anunţat deja furnizorii în legătură cu această măsură.

Potrivit Bloomberg, decizia Gazprom nu afectează transporturile de gaze efectuate de companie de la producători către consumatori şi nici operaţiunile subsidiarelor controlate de grup.

Financial Times precizează că scrisoarea către furnizori a fost trimisă săptămâna trecută, iar măsura a intrat în vigoare începând de luni.

Potrivit unui comunicat emis de Gazprom, suspendarea achiziţiilor de gaze naturale de la producătorii independenţi a fost determinată în principal de cererea instabilă de pe piaţa rusă.

Printre furniorii afectaţi de decizie se numără şi Novatek, al doilea mare producător de gaze naturale din Rusia, TNK-BP, Rosneft şi Lukoil.

În urmă cu o săptămână, Comisia Europeană (CE) a început o anchetă privind activităţile Gazprom în Europa Centrală şi de Est. Oficialii europeni încearcă să determine dacă grupul rus a obstrucţionat concurenţa pe pieţele din regiune.

 

×
Subiecte în articol: Gazprom Gaze de sist Gaze de sist Lukoil
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close