Antena 3 Economic Companii Decizia care obligă Google să revizuiască sugestiile oferite prin motorul său de căutare

Decizia care obligă Google să revizuiască sugestiile oferite prin motorul său de căutare

14 Mai 2013   •   14:04
Decizia care obligă Google să revizuiască sugestiile oferite prin motorul său de căutare

Curtea Supremă de justiţie din Germania a cerut marţi gigantului informatic Google să retragă din sugestiile sale la căutarea automată acele combinaţii de termeni care pot să aducă atingere drepturilor unei persoane, informează EFE şi Agerpres.

Tribunalul a contrazis o decizie anterioară a Curţii regionale din Koln, dând câştig de cauză reclamantului, un om de afaceri german care a acţionat Google în instanţă pentru că atunci când şi-a scris numele în motorul de căutare, funcţia 'instant' l-a combinat automat cu termenii 'scientologie' şi 'escrocherie'.

De acum, societatea americană va trebui să trateze individual potenţialele plângeri ale utilizatorilor referitoare la sugestiile oferite de această funcţie şi să acţioneze în consecinţă, scrie EFE.

Omul de afaceri german a apreciat că i-au fost violate drepturile prin sugestiile afişate pe care motorul de căutare le oferă în mod automat, în baza experienţei anterioare a altor utilizatori. Google a refuzat să elimine aceste sugestii, în pofida cererilor ce i-au fost adresate.

Compania americană a implementat din 2009 funcţia de căutare semi-automată.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close