Antena 3 CNN Economic Companii Decizie uriașă luată de Lukoil la final de an. Se retrage din cauza sentimentelor anti-rusești

Decizie uriașă luată de Lukoil la final de an. Se retrage din cauza sentimentelor anti-rusești

Decizie uriașă luată de Lukoil la final de an. Se retrage din cauza sentimentelor anti-rusești
Sursa foto: Foto: Flickr.com / Jerry Michalski
24 Dec 2015   •   18:37

Grupul energetic rus Lukoil a listat toate activele din Letonia și Lituania în vederea vânzării, din cauza sentimentelor anti-rusești din aceste state, a anunțat joi președintele grupului energetic rus, Vagit Alekperov, transmite Itar-TASS.

"Ne confruntăm cu dificultăți într-o serie de state, inclusiv Ucraina, unde am fost forțați să ne vindem activele, deși erau printre cele mai bune. Ne-am vândut activele din Estonia, în iunie. Astăzi am listat pentru vânzare activele noastre din Letonia și Lituania, unde există serioase sentimente anti-rusești și de aceea board-ul directorilor Lukoil a decis să părăsim aceste state", a explicat Vagit Alekperov, într-un interviu acordat joi postului de știri Rossiya-24 TV.

În 2014, Lukoil și-a vândut benzinăriile din Cehia, Slovacia și Ungaria.

Lukoil este al doilea mare producător de petrol din Rusia, cu o producție totală de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi în 2014. De asemenea, Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia responsabilă pentru 16% din producția de țiței brut și 17% din petrolul rafinat în Rusia.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piața distribuției de carburanți, cu un lanț de 301 de benzinării. În cadrul operațiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajați, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel.

×
Subiecte în articol: Lukoil letonia Lituania
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close