Antena 3 CNN Economic Companii Dezvăluiri despre imensele pierderi ale CFR Călători. "Ne vom trezi că CFR va deveni un SRL şi se va închide"

Dezvăluiri despre imensele pierderi ale CFR Călători. "Ne vom trezi că CFR va deveni un SRL şi se va închide"

Dezvăluiri despre imensele pierderi ale CFR Călători. "Ne vom trezi că CFR va deveni un SRL şi se va închide"
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
08 Ian 2013   •   10:12

Şefii Companiei Feroviare de Transport Călători se aşteaptă să aibă pierderi de 100 de milioane de euro în acest an. Datoriile companiei sunt deja de ordinul sutelor de milioane euro. La Sinteza Zilei au fost făcute dezvăluiri despre imensele pierderi pe care le are CFR Călători, pierderi care sunt suportate din banul public.

Deşi anticipează pierderi uriaşe, managerul companiei CFR Călători aşteaptă salvarea din partea statului.

"Ce rost mai are CFR Călători dacă firmele private merg atât de bine?" Situaţia dezastruoasă de la CFR, dezbătută la Sinteza Zilei

"Acestea sunt realităţi care nu au nici o legătură cu tunuri. Sunt costurile unei companii care, spre deosebire de companii similare din Europa Centrală şi Occidentală, lucrează mult sub costuri" a declarat Ştefan Roşeanu, directorul general al CFR Călători.

"În acest moment, CFR Călători, pe anul 2012, a încheiat cu minus în contabilitate pentru că nu s-a acordat suficientă compensaţie", a continuat directorul CFR Călători.
 
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor mecanicilor de Locomotivă este convis că CFR Călători va dispărea dacă nu se stopează intervenţia politicului. În plus, conducerea este acuzată că mai mult a agravat situaţia economică a societăţii. "Ne vom trezi la sfârşitul anului 2013 că CFR Călători va deveni un SRL şi se va închide. Dacă Guvernul României nu vine să ajute sistemul şi să-l cureţe totodată, CFR va muri " a declarat Iulică Măntescu.

Conducerea companiei susţine că valoarea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţii depăşeşte cu mult valoare încasărilor.



×
Subiecte în articol: CFR Sinteza Zilei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close