Antena 3 CNN Economic Companii Directorul Ford: Dacă cei trei giganţi americani nu sunt sprijiniţi, industria auto se prăbuşeşte

Directorul Ford: Dacă cei trei giganţi americani nu sunt sprijiniţi, industria auto se prăbuşeşte

Directorul Ford: Dacă cei trei giganţi americani nu sunt sprijiniţi, industria auto se prăbuşeşte
17 Dec 2008   •   12:18

Directorul general al Ford, Alan Mulally, spune că sprijină orice măsură care se adresează problemelor de lichiditate ale General Motors şi Chrysler, atrăgând atenţia că piaţa auto americană s-ar putea prăbuşi la falimentul unuia dintre cei trei giganţi.
Mulally e de părere că salvarea General Motors sau Chrysler "ar aduce multă stabilitate" industriei auto, ce se află într-o situaţie extrem de delicată din cauza scăderii puternice a vânzărilor, după intrarea în recesiune, transmite Reuters.
Directorul general al Ford, piaţa auto americană "s-ar prăbuşi foarte repede" dacă unul dintre cei trei mari constructori auto dă faliment, pentru că întreaga industrie auto locală este dependentă de reţeaua extinsă de dealeri şi furnizori de componente.
Mai mlt, Mulally spune că vânzările din decembrie de pe piaţa americană vor urma acelaşi trend din octombrie şi noiembrie, când au scăzut cu 40%.
Directorul general a făcut referire şi la compania suedeză Volvo Cars, pe care Ford vrea să o vândă pentru a-şi reduce costurile şi pentru a-şi asigura o parte din lichidităţile necesare pe termen scurt.
Mulally se aşteaptă la un interes ridicat pentru Volvo, dar nu a spus dacă grupul american se află în discuţii în ceea ce priveşte vânzarea companiei.
Ford a solicitat statului american finanţare de urgenţă de 9 miliarde de dolari, pe termen scurt, pentru a trece cu bine de perioada de criză. Compania nu exclude, însă, posibilitatea intrării în faliment.
În acelaşi timp, General Motors şi Chrysler avertizează Congresul SUA că, dacã nu le vor fi date ajutoare de la stat de 14 miliarde de dolari cât mai repede, ar putea intra în faliment în primul trimestru al anului 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close