Antena 3 CNN Economic Companii Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a DEMISIONAT din funcţie

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a DEMISIONAT din funcţie

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a DEMISIONAT din funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Mar 2015   •   13:07
Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, şi-a dat demisia din funcţie, după discuţii avute cu ministrul Transporturilor.
 
"Astăzi (marţi - n.r.), membrii Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA au luat act de renunţarea la contractul de mandat pentru funcţia de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discuţiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus", a anunţat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat remis marţi presei.
 
Conducerea companiei este preluată temporar de directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice al administratorului reţelei de metrou, Cătălin Homor.  
"Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat preluarea atribuţiilor de director general pe o perioadă interimară de către domnul Cătălin Homor, director Investiţii şi Achiziţii Publice în cadrul Metrorex", se mai arată în documentul amintit.

Aurel Radu conduce Metrorex din anul 2012.

Ministerul nu a comunicat motivele demisiei, însă presa a relatat că procurorii DNA au făcut recent percheziţii la Metrorex, fiind suspectate fapte de corupţie în cazul licitaţiei prin care compania vrea să cumpere peste 50 de trenuri de metrou, şi că din alte vagoane, cumpărate deja, cad şuruburi şi lipsesc piese, situaţia fiind şi în atenţia SRI.
 
Citiţi şi Metrorex SCUMPEŞTE cartelele, pentru lefuri mai mari

În urmă cu două săptămâni, Metrorex a anunţat că scumpeşte cu 33% călătoria cu acest mijloc de transport

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close