Antena 3 Economic Companii Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului

Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului

21 Mai 2009   •   11:58
Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului
Sursa foto: laptop

Închideri de magazine, relocări, reduceri de personal, vânzări în scădere, renegocieri de chirii. Cam asta a însemnat criza economică pentru distribuţia şi retailul de IT, arată Financiarul.

În timp ce firme precum K Tech Electronics au ajuns în pragul falimentului, altele, precum Asesoft au profitat de probleme cauzate de criză pentru a se extinde.

Cu puţin timp în urmă, Asesoft Distribution a preluat o participaţie de 51% din acţiunile retailerului online eMAG.

Falimentul K Tech Electronics, o chestiune de timp

Viitorul este sumbru pentru K Tech Electronics . Specialiştii în domeniu susţin că nu va mai dura mult până când reprezentanţii firmei vor declara falimentul. Magazinele sunt închise unul după altul, iar cele mai recente disponibilizari s-au făcut la 1 mai. Tot la acea dată, a plecat şi directorul executiv al companiei, Adrian Dogaru. În departamentul de service au mai rămas şase oameni.

În plus, K Tech Electronics este îngropată în datorii, acestea ridicându-se la nu mai puţin de 17 milioane de dolari.

Unii profită de criză: Asesoft a cumpărat eMAG

EMAG a anunţat , la sfârşitul lunii aprilie, că Asesoft Distribution a preluat o participaţie de 51% din acţiunile retailerului online. Tranzacţia s-a perfectat pe fondul problemelor financiare ale magazinului online.

După o serie de discuţii cu investitori străini şi locali, compania a ales Asesoft ca partener. Directorul general al Asescoft, Iulian Stanciu, a declarat că o cădere a pieţei de distribuţie IT&C e un bun motiv pentru a aşeza la aceeaşi masă antreprenori pe care, cu ceva timp în urmă, orgoliile i-ar fi împiedicat să încheie o tranzacţie.

Magazinele, închise unul după altul

CNDPI Romsoft, operatorul lanţului de retail Depozitul de Calculatoare a închis 36 de magazine în ultimul an.

În ultimii trei ani, Flamingo a inchis aproximativ 30-40 de magazine anual. Altex a renunţat şi el la mai multe magazine, precum şi la cel mai mare spatiu de retail de profil, respectiv Media Galaxy de la Unirea. În luna mai a anului trecut, retailerul avea 60 de magazine Altex şi 18 magazine Media Galaxy. Acum, au mai rămas 50 de Altexuri şi 15 Media Galaxy.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close