Antena 3 CNN Economic Companii Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului

Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului

Distribuţia şi retailul de IT, în pragul falimentului
Sursa foto: laptop
21 Mai 2009   •   11:58

Închideri de magazine, relocări, reduceri de personal, vânzări în scădere, renegocieri de chirii. Cam asta a însemnat criza economică pentru distribuţia şi retailul de IT, arată Financiarul.

În timp ce firme precum K Tech Electronics au ajuns în pragul falimentului, altele, precum Asesoft au profitat de probleme cauzate de criză pentru a se extinde.

Cu puţin timp în urmă, Asesoft Distribution a preluat o participaţie de 51% din acţiunile retailerului online eMAG.

Falimentul K Tech Electronics, o chestiune de timp

Viitorul este sumbru pentru K Tech Electronics . Specialiştii în domeniu susţin că nu va mai dura mult până când reprezentanţii firmei vor declara falimentul. Magazinele sunt închise unul după altul, iar cele mai recente disponibilizari s-au făcut la 1 mai. Tot la acea dată, a plecat şi directorul executiv al companiei, Adrian Dogaru. În departamentul de service au mai rămas şase oameni.

În plus, K Tech Electronics este îngropată în datorii, acestea ridicându-se la nu mai puţin de 17 milioane de dolari.

Unii profită de criză: Asesoft a cumpărat eMAG

EMAG a anunţat , la sfârşitul lunii aprilie, că Asesoft Distribution a preluat o participaţie de 51% din acţiunile retailerului online. Tranzacţia s-a perfectat pe fondul problemelor financiare ale magazinului online.

După o serie de discuţii cu investitori străini şi locali, compania a ales Asesoft ca partener. Directorul general al Asescoft, Iulian Stanciu, a declarat că o cădere a pieţei de distribuţie IT&C e un bun motiv pentru a aşeza la aceeaşi masă antreprenori pe care, cu ceva timp în urmă, orgoliile i-ar fi împiedicat să încheie o tranzacţie.

Magazinele, închise unul după altul

CNDPI Romsoft, operatorul lanţului de retail Depozitul de Calculatoare a închis 36 de magazine în ultimul an.

În ultimii trei ani, Flamingo a inchis aproximativ 30-40 de magazine anual. Altex a renunţat şi el la mai multe magazine, precum şi la cel mai mare spatiu de retail de profil, respectiv Media Galaxy de la Unirea. În luna mai a anului trecut, retailerul avea 60 de magazine Altex şi 18 magazine Media Galaxy. Acum, au mai rămas 50 de Altexuri şi 15 Media Galaxy.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: emag
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close