Antena 3 CNN Economic Companii Doi investitori români şi unul din SUA au depus oferte pentru privatizarea CFR Marfă

Doi investitori români şi unul din SUA au depus oferte pentru privatizarea CFR Marfă

Doi investitori români şi unul din SUA au depus oferte pentru privatizarea CFR Marfă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mai 2013   •   19:42
Trei companii au depus miercuri, la expirarea termenului-minită, oferte pentru achiziţionarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor remis miercuri.
 
Companiile OmniTRAX Inc. (SUA), Grup Feroviar Român (GFR) şi Asocierea SC Transferoviar Grup S.A. şi Donau-Finanz GMBH au depus oferte pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) din acţiunile Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă.
 
Privatizarea CFR Marfă se va realiza printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei. 
 
Deschiderea plicurilor cu documentele de participare va avea loc joi, iar verificarea şi analizarea acestora se va face până pe 15 mai, când se va întocmi lista investitorilor precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfă, precum şi lista celor respinşi. 

Preţul de pornire al licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei. 
 
Grup Feroviar Român, deţinută de Gruia Stoica şi Vasile Didilă, este o societate cu capital social integral privat, care prestează servicii de transport feroviar de mărfuri şi servicii conexe transportului feroviar. În asociere cu CFR Marfă în societatea Rolling Stock, GFR a înregistrat, în 2012, un profit de 4,5 milioane euro.
 
Transferoviar Grup este o companie înfiinţată în 2003, al cărei obiect de activitate este asigurarea serviciilor de transport/logistică feroviară şi manevră feroviară de marfă, gestionarea de infrastructură feroviară, construcţia de căi ferate, drumuri şi autostrăzi. De asemenea, prin accesarea de fonduri europene, societatea este implicată în dezvoltarea infrastructurii feroviare private, în acest moment având în execuţie terminalul de containere din Aiud. Societatea activează atât pe piaţa din România cât şi la nivel internaţional. 
 
Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investiţii de tradiţie din Austria fondat în 1957, administrând active de peste 2 miliarde de euro, în domenii cum ar fi managementul activelor, investiţii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, dezvoltare rezidenţială. Donau-Finanz este calificat în faza finală a procesului de privatizare a unităţii de transport de marfă a Căilor Ferate Bulgare (BDZ) - BDZ Freight Services.

OmniTRAX este una dintre cele mai mari companii private de căi ferate din America de Nord, potrivit propriei pagini de internet.


 

×
Subiecte în articol: cfr marfa privatizare CFR Marfa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close