Antena 3 CNN Economic Companii E.ON: "Ar fi fost mai avantajos să păstrăm în bănci banii pe care i-am investit în România"

E.ON: "Ar fi fost mai avantajos să păstrăm în bănci banii pe care i-am investit în România"

E.ON: "Ar fi fost mai avantajos să păstrăm în bănci banii pe care i-am investit în România"
Sursa foto: gaz
08 Sep 2009   •   15:09

E.ON va continua să investească în România, deşi ar fi fost mai bine să păstreze în bănci banii alocaţi pieţei locale, potrivit reprezentanţilor grupului german de utilităţi, care spun că au nevoie de un mediu economic corespunzător şi de "semnale pozitive şi vizibile" din partea autorităţilor, anunţă Mediafax.

"Pentru E.ON ar fi fost mai avantajos să păstreze banii pe care i-a investit în România în bănci. E.ON nu este un investitor pe termen scurt. Vrem să continuăm să investim în România, dar avem nevoie de un mediu corespunzător, de semnale pozitive şi vizibile. Există astfel de semnale în privinţa CFR", a declarat, marţi, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, la un seminar pe tema restructurării prodcuţiei de electricitate.

Acesta mai spune că grupul înregistrează pierderi foarte mari. În 4 ani de când e pe piaţa românească, nu a reuşit să raporteze acţionarilor rezultatele la care aceştia se aşteptau. "Trebuie să ne îmbunătăţim performanţele", a spus Hajdinjak.

Omul de afaceri crede că activitatea grupului în România este influenţată nagativ şi de datoriile pe care CFR nu le plăteşte de mai mult timp.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze naturale
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close