Antena 3 CNN Economic Companii Enel pleacă din România. MOTIVUL pentru care italienii renunţă la o afacere de peste un miliard de euro

Enel pleacă din România. MOTIVUL pentru care italienii renunţă la o afacere de peste un miliard de euro

15 Iul 2014   •   11:46
Italienii de la Enel vor să-şi vândă afacerile din România. Ei renunţă la mai multe societăţi de distribuţie care deservesc peste 2,4 milioane de clienţi casnici şi peste 200 de mii de firme, şi la o afacere de peste un miliard de euro. 
 
Ca multe alte firme, gigantul energetic Enel a acumulat datorii importante înainte de criza economică iar acum vrea să plece din unele pieţe pentru a a-şi reduce datoriile. Prin vânzarea afacerilor din România şi Slovacia speră să obţină 4,4 miliarde de euro, bani care vor ajunge la creditori.

În ţara noastră, italienii vor să vândă pachetele majoritare din societăţile de distribuţie din Muntenia, Banat şi Dobrogea şi 100% din acţiunile Enel România SRL. Vorbim de companii care gestionează o reţea de 91.000 de kilometri ce distribuie aproximativ 14 Tera Waţi oră pe an către 2,6 milioane clienţi.

În anul 2013 aceste companii au avut venituri de 1,1 miliarde euro şi au generat un profit operaţional de 289 milioane de euro. Enel a achiziţionat în perioada 2005-2006, în România, trei companii de distribuţie şi furnizare a energiei.

Vânzarea acestor active nu va afecta în nici un fel consumatorii de energie din România pentru că tarifele aferente acestor companii sunt valabile până în 2018, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.
 
 

×
Subiecte în articol: Enel
Parteneri
Localitate din România în care casele se vând chiar și cu 10.000 de lei
x close