Antena 3 CNN Economic Companii Euroasig intră în faliment. Poliţele de asigurare vor fi achitate din Fondul de Garantare

Euroasig intră în faliment. Poliţele de asigurare vor fi achitate din Fondul de Garantare

Euroasig intră în faliment. Poliţele de asigurare vor fi achitate din Fondul de Garantare
02 Dec 2008   •   14:29

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis declanşarea procedurii de faliment la compania Euroasig Bucureşti, din cauză că situaţia financiară a asigurătorului nu a fost redresată. Euroasig a intrat în procedură de redresare financiară prin administrare specială în luna august 2008. Înfiinţată în anul 2000, Euroasig activa în domeniul asigurărilor generale şi are un capital de 8,03 milioane de lei, controlat în proporţie de 74,47% de BKP Trust Invest SRL, alături de BKP Trading Impex - 25,53% şi trei persoane fizice. Cele două firme fac parte dintr-un grup controlat de omul de afaceri Marian Iancu.
Compania a fost pusă sub supraveghere specială de către CSA pentru că nu a plătit daunele. Nicolae Crişan, fost presedinte al CSA, a fost numit administrator special. Acum, daunele vor fi achitate de fondurile de garantare al asiguratorilor.
Potrivit Ziarului Financiar, Euroasig avea în portofoliu 16.800 de contracte la sfârşitul lunii septembrie 2008, dintre care 1.077 de dosare de daune avizate şi nelichidate.
În urmă cu cinci ani, au fost înregistrate alte două mari falimente, Grup AS şi Metropol, iar în urmă cu o lună, una dintre cele mai mari companii de asigurări din România, Allianz Ţiriac, a fost dată în judecată, riscând falimentul. Societatea a câştigat procesul, urmând ca păgubitul să facă recurs.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close