Antena 3 CNN Economic Companii Eybl International concediază 300 de angajaţi de la unităţile din România şi Ungaria

Eybl International concediază 300 de angajaţi de la unităţile din România şi Ungaria

Eybl International concediază 300 de angajaţi de la unităţile din România şi Ungaria
21 Noi 2008   •   22:08

Compania austriacă Eybl International, furnizor pentru industria auto, a concediat 300 de angajaţi de la unităţile de producţie pe care le deţine în România şi Ungaria. Mai mult, Eybl International intenţionează să renunţe la alte 150-200 de posturi, adică peste 10% din numărul total de salariaţi ai companiei.
Producătorul de elemente de interior pentru maşini şi de huse din material textil sau piele pentru scaune auto a luat această decizie pentru a ajusta capacitatea de producţie în funcţie de cerere, Aceasta este tot mai scăzută pe fondul situaţiei economice, potrivit unui comunicat al Eybl, citat de Mediafax.
Amplasată în localitatea Deta, judeţul Timiş, în apropiere de Timişoara, fabrica din România produce, pentru mărci precum BMW, Mercedes, Audi şi Jaguar, volane şi tapiţerie pentru scaune şi portiere.
Programul de lucru a fost deja redus în fabricile din Germania. La unitatea de producţie din Krems, Austria, ar putea fi, de asemenea, concediaţi 65 de angajaţi. În următoarele două săptămâni va fi luată o decizie finală în acest sens, mai arată Eybl.
"Obiectivul companiei este acela de a coopera cu reprezentanţii angajaţilor pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru cei afectaţi", se arată în comunicatul Eybl, citat de Mediafax.
Compania estimează o scădere cu 15% a vânzărilor în prima parte a noului an financiar (1 octombrie - 31 martie 2009). "Datorită strategiei de diversificare a companiei, implementată cu succes în ultimele luni, în prezent este posibilă contractarea unor comenzi importante şi din afara industriei auto. Aceste comenzi previn o scădere mai mare a vânzărilor şi eliminarea mai multor locuri de muncă", notează Eybl International.
În unităţile de producţie din Austria, Ungaria, Germania, Slovacia şi România, Eybl International are aproximativ 4.000 de angajaţi. Compania germană a înregistrat pierderi de 45,9 milioane euro, în anul fiscal 2007/2008, la vânzări de 294 milioane euro. Cauzele acestora probleme financiare au fost reprezentate şi de problemele operaţionale apărute la fabricile din România şi Ungaria.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: concedieri Ungaria România Deta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close