Antena 3 CNN Economic Companii O fabrică închisă și o alta restructurată, în două orașe mari din România! Procesul a început în august și este în curs de desfășurare

O fabrică închisă și o alta restructurată, în două orașe mari din România! Procesul a început în august și este în curs de desfășurare

O mare compania japoneză de componente auto închide o fabrică, din lipsă de comenzi, și restructurează o alta, în două orașe mari din România. Sute de oameni vor rămâne fără locul de muncă.

O fabrică închisă și o alta restructurată, în două orașe mari din România! Procesul a început în august și este în curs de desfășurare
Sursa foto: Facebook/ Yazaki Romania
de Mia Lungu    |    08 Sep 2023   •   14:00

Grupul japonez Yazaki, care produce componente auto, închide fabrica de la Buzău, unde lucrează circa 600 de angajați, din lipsă de comenzi și restructurează și fabrica din Ploiești.

Conform reprezentanților companiei, deciziile au fost luate după ce principalul client a decis să treacă rapid, înainte de termen, la mașini electrice.

"Ca răspuns la întreruperea prematură a uneia dintre liniile de automobile ale principalului nostru client, care a avut loc înainte de termen datorită tranziției rapide a acestuia către un viitor electric, precum și la lipsa forței de muncă și la provocările demografice, compania noastră a luat măsuri strategice pentru a se adapta la această situație și a se pregăti în mod adecvat pentru viitor", a transmis compania, pentru Economedia.ro.

"În acest fel, compania ia măsuri îndrăznețe pentru ca celelalte trei fabrici pe care le are în România – Brăila, Caracal și Ploiești – să își continue activitatea și să se dezvolte în viitor. Procesul de restructurare a început în luna august și este în curs de desfășurare, pe baza înțelegerilor făcute de comun acord cu sindicatul companiei", a transmis compania.

Conform reprezentanților Yazaki, compania va oferi angajaților care pleacă asistență, precum și beneficii financiare și sprijin social, peste cele prevăzute de lege.

"Yazaki România își adaptează întreaga producție la noua situație, cu scopul de a rămâne pe piață, de a păstra cât mai multe locuri de muncă în regiune și de a contribui la economia locală, așa cum a făcut-o în ultimii 20 de ani de existență în România. Yazaki România, în calitate de angajator, cooperează cu sindicatul companiei, cu autoritățile, cu alte companii și cu alți parteneri sociali, sprijinind angajații care vor trebui să plece", transmite compania.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close