Antena 3 CNN Economic Companii Facebook a șters în secret mesaje trimise de Mark Zuckerberg  

Facebook a șters în secret mesaje trimise de Mark Zuckerberg  

Facebook a șters în secret mesaje trimise de Mark Zuckerberg  
21 Apr 2018   •   11:00

Facebook a șters în secret convorbiri mai vechi a lui Mark Zuckerberg, în urma scandalului Cambridge Analytica. În explicarea acestei mișcări, Facebook a declarat că a luat decizia din cauza atacului Sony din 2014, indicând că erau îngrijorați că ar putea fi și ei ținta unui atac, care ar putea compromite datele utilizatorului. 

Opțiunea de a șterge mesaje trmise nu este posibilă utilizatorului de rând, dar se pare că pentru fondatorul rețelei, s-a făcut o excepție.

TechCrunch a raportat joi că unele mesaje vechi trimise de Zuckerberg și alți directori executivi au dispărut din mesajele primite de destinatari prin Facebook Messenger, ale căror existență poate fi dovedită prin notificările de e-mail primite cu mesajele. În urmă acestor dezvaluiri, Facebook a confirmat ștergerea mesajelor.

Compania a declarat oficial: "După ce e-mailurile Sony Pictures au fost hack-uite în 2014, am făcut o serie de modificări pentru a proteja comunicările directorilor noștri, printre care și limitarea perioadei de păstrare a mesajelor lui Mark în Messenger, în conformitate cu obligațiile legale de păstrare a mesajelor". 

Mesajele șterse erau trimise către foști angajați Facebook și a către alte persoane în afară firmei. Aceste persoane nu au fost informate că mesajele vor fi șterse și că le vor dispărea din Messeneger.

Utilizatorii obișnuiți Facbook pot șterge un mesaj, dar acesta va rămâne în Messangeer-ul partenerului de conversație.  

Sursă: Business Insider 
  

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close