Antena 3 CNN Economic Companii Facebook, pe val. Acţiunile companiei au depăşit 40 de dolari pe bursa de la New York

Facebook, pe val. Acţiunile companiei au depăşit 40 de dolari pe bursa de la New York

Facebook, pe val. Acţiunile companiei au depăşit 40 de dolari pe bursa de la New York
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   15:35
Acţiunile Facebook au depăşit pragul de 40 de dolari pe bursa de la New York pentru prima dată de la listarea controversată a companiei, în luna mai a anului trecut, finalizând săptămâna la nivelul record de 40,55 dolari, scrie CNN Money, conform Mediafax.
Cotaţia bursieră a Facebook a urcat vineri cu 5,2%, după ce analiştii JPMorgan au transmis investitorilor previziuni pozitive privind afacerile companiei, apreciind că reţeaua de socializare câştigă teren atât în ceea ce priveşte utilizatorii PC, cât şi cei care accesează serviciul de pe dispozitive mobile.
Preţul record pentru acţiunile Facebook a fost înregistrat chiar în ziua listării la bursă, când cererea masivă din partea investitorilor a împins pentru scurt timp cotaţia la 45 de dolari.
Facebook a crescut cu peste 50% în ultima lună, după un debut modest pe bursă în 2012, afectat de erori şi probleme tehnice la listare şi de neîncrederea investitorilor în capacitatea reţelei de a monetiza numărul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri şi tablete.
În luna iulie, Facebook a anunţat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, în urcare cu 53% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 157 milioane de dolari în aprilie-iunie 2012.
Investitorii şi analiştii au fost plăcut surprinşi de rezultate, care confirmă strategia companiei de a investi masiv în software şi servicii mobile şi de a genera bani din advertisingul pe smartphone-uri şi tablete.
Facebook a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi la jumătatea acestui an, iar numărul celor care accesează serviciile companiei de pe dispozitive mobile a depăşit pentru prima dată ponderea utilizatorilor de pe PC-uri.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close