Antena 3 CNN Economic Companii FBI acuză Coreea de Nord că se află la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA pregăteşte RIPOSTA

FBI acuză Coreea de Nord că se află la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA pregăteşte RIPOSTA

FBI acuză Coreea de Nord că se află la originea atacurilor cibernetice contra Sony. SUA pregăteşte RIPOSTA
19 Dec 2014   •   19:24

Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă, informează CNN.
   
"FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial.
   
"Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.
   
Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac.
   
"Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.
 
Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate.

Surse din cadrul Administraţiei Statelor Unite au declarat că anchetatorii au ajuns la concluzia că atacul informatic a fost "susţinut de un stat" şi că Guvernul Coreei de Nord este responsabil.

×
Subiecte în articol: FBI Coreea de Nord
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close