Antena 3 CNN Economic Companii Fiat şi o companie rusească creează o companie mixtă

Fiat şi o companie rusească creează o companie mixtă

Fiat şi o companie rusească creează o companie mixtă
Sursa foto: fiat
12 Feb 2010   •   10:09

Compania italiană Fiat şi producătorul auto rusă Sollers au format o companie mixtă despre care se estimează că va construi 500.000 de maşini pe ani, o veste întâmpinată cu bucurie de industria auto rusă.
Acordul, care are susţinerea premierului rus Vladimir Putin, va duce la o investiţie de 2,4 miliarde de euro, au arătat cele două companii într-un comunicat de presă.

Putin şi şeful Fiat, Sergio Marchionne, au participat la ceremonia de semnare a acordului la Naberejnie Celnîi, oraş la 1000 kilometri de Moscovva în regiunea Tatarstan, unde vor fi produse maşinile.
Fiat şi Sollers, cunoscută anterior sub numele de Severstal Auto, "au anunţat crearea unei alianţe globale sub forma unei companii mixte pentru producere de vehicule de pasageri şi SUV-uri," se arăta.
"Capacitatea totală de producţie va fi de până la 500.000 vehicule pe an până în 2016" .

Putin a declarat că guvernul său ar putea acorda un împrumut masiv noii companii mixte, despre care se speră că va ajuta industria auto a ţării , puternic afectată de criza economică.
"Am luat decizia să studiem posibilitatea de a acorda un împrumut pe termen lung de până la 15 ani în valoare de 2.1 miliarde euro," a subliniat premierul rus.

Compania reprezintă prima investiţie majoră străină în industria auto a Rusiei de la declanşarea crizei, care a adus o cădere dramatică a cererii pe piaţa rusă.
Vânzările de maşini din Rusia au căzut cu 49 procente anul trecut, comparativ cu 2008.
Acordul este în linie cu paşii Fiat de a-şi creşte prezenţa pe pieţele emergente prin încheierea de acorduri cu producătorii auto locali. În iulie, producătorul italian a semnat un acord pentru a construi maşini în China cu cumpania chineză Guangzhou Automobile Industry Group.
La fabrica rusă din Naberejnie Celnîi deja sunt construite acum Fiat Albea şi Doblo .
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close