Antena 3 CNN Economic Companii Ford nu vrea ajutorul statului american, dar solicită sprijinul României

Ford nu vrea ajutorul statului american, dar solicită sprijinul României

După ce a anunţat că nu are nevoie de credite de la statul american, Ford Europa solicită sprijin din partea statului roman, sub forma unei garanţii de stat pentru o finanţare de 400 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Ford nu vrea ajutorul statului american, dar solicită sprijinul României
Sursa foto: sigla Ford
26 Ian 2009   •   11:42

Alan Mulally, directorul general al companiei Ford, a anunţat ca firma pe care o conduce are suficiente lichidităţi pentru a-şi finanta planul de restructurare, anunţă Financiarul. Astfel, compania Ford a refuzat ajutorul guvernului american. "Nu vrem să mai împrumutăm bani. Avem suficiente lichidităţi pentru a ne finanţa planul de restructurare", a spus Mulally.

General Motors (GM) şi Chrysler, rivalii producătorului de automobile, au primit din partea Guvernului SUA un sprijin financiar de 17,4 miliarde dolari. Ajutorul a venit sub forma unor împrumuturi cu dobandă redusă în luna decembrie.

John Fleming, directorul general al Ford Europa, a discutat vineri cu premierul Emil Boc. El a a reînnoit cererea de sprijin din partea autorităţilor române, sub forma unei garanţii de stat pentru o finanţare de la BEI. O decizie în acest sens va fi luată după ce Executivul se va consulta cu Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: Ford criza economica credit
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close