Antena 3 CNN Economic Companii Ford România s-a împrumutat cu 57 milioane de euro pentru a-şi instrui angajaţii

Ford România s-a împrumutat cu 57 milioane de euro pentru a-şi instrui angajaţii

Ford România s-a împrumutat cu 57 milioane de euro pentru a-şi instrui angajaţii
Sursa foto: ford
02 Dec 2009   •   18:12

Comisia Europeană (CE) a aprobat, cu anumite condiţii, ajutorul de stat de până la 57 de milioane de euro pe care România vrea să îl acorde companiei Ford România, pentru formarea profesională a angajaţilor fabricii de automobile de la Craiova, scrie Mediafax.

Condiţiile au în vedere plata ajutorului în tranşe, prezentarea unor rapoarte anuale de către Ford Comisiei Europene şi României cu privire la programul de formare şi cheltuielile suportate şi acordarea unor certificate de participare pentru angajaţii fabricii de la Craiova, în care vor fi menţionate conţinutul şi durata formării primite.

Ford România va derula un program de formare a angajaţilor actuali şi viitori, în total 9.000 de persoane, de aproape 185 de milioane de euro, pe care îl va finanţa cu 128 de milioane de euro.

"Ajutorul este conform cu normele UE privind ajutoarele pentru formare deoarece vizează redresarea unei disfuncţionalităţi de piaţă verificate, respectiv investiţiile insuficiente în formare, şi deoarece este adecvat ca instrument de politică. Ajutorul are un efect stimulativ demonstrat şi se limitează valoric la acoperirea a 50% din costurile eligibile ale formării generale şi respectiv 25% din costurile eligibile ale formării specifice. Cu toate acestea, pentru a garanta că valoarea ajutorului corespunde cheltuielilor cu formarea suportate efectiv, că denaturarea concurenţei este minimizată, şi că angajaţii beneficiază integral de pe urma competenţelor dobândite prin formare, Comisia a impus condiţii cu privire la plata ajutorului, condiţiile raportării şi monitorizării", arată comunicatul CE.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: angajati Ford
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close