Antena 3 CNN Economic Companii Fostul director general al Google, Eric Schmidt, a primit anul trecut un pachet salarial de 100 de milioane de dolari

Fostul director general al Google, Eric Schmidt, a primit anul trecut un pachet salarial de 100 de milioane de dolari

Fostul director general al Google, Eric Schmidt, a primit anul trecut un pachet salarial de 100 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Apr 2012   •   15:46

Fostul director general al Google Eric Schmidt, în prezent preşedinte al grupului, a primit pentru anul trecut, când a fost înlocuit, un pachet salarial de 101 milioane de dolari, incluzând un salariu de 1,25 milioane de dolari, faţă de un dolar în anii anteriori, transmite Reuters.
   
Postul de director general a fost preluat în aprilie anul trecut de Larry Page, unul dintre fondatorii Google.
   
Pachetul salarial al lui Schmidt include acţiuni acordate de grup la încheierea, în aprilie, a unui mandat de zece ani în cea mai importantă poziţie din cadrul Google.
   
Schmidt a fost anul trecut de departe cel mai bine plătit director la Google, câştigând de peste patru ori mai mult faţă de următorul clasat. Pe doi s-a situat directorul Google pentru afaceri, Nikesh Arora, cu un pachet salrial de 23,2 milioane de dolari, în urcare de la 22,6 milioane de dolari în anul anterior.
   
Fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au primit anul trecut salarii de câte un dolar, la fel ca în toţi anii începând din 2004. Incluzând şi bonusuri de vacanţă, cei doi au primit pachete salariale de câte 1.786 dolari.
   
O mare parte a averii celor doi este însă legată de acţiunile Google, notează Reuters.
   
Schmidt a contribuit la transformarea Google în cel mai mare motor de căutare online din lume, cu venituri de aproximativ 38 miliarde de dolari anul trecut.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close