Antena 3 CNN Economic Companii France Telecom vrea să cumpere 49% din platforma video Dailymotion

France Telecom vrea să cumpere 49% din platforma video Dailymotion

France Telecom vrea să cumpere 49% din platforma video Dailymotion
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Ian 2011   •   19:20

Compania France Telecom poartă negocieri exclusive pentru a cumpăra cu 58,8 milioane de euro o participaţie de 49% la platforma video Dailymotion, a doua ca mărime din lume după YouTube, informează Reuters.

Grupul francez, care-şi promovează serviciile sub brandul Orange, va avea astfel dreptul de a cumpăra întreaga afacere până în 2013.

Operaţiunea va presupune ca mai multe fonduri de investiţii, printre care Atlas Ventures şi Partech, să vândă către France Telecom o parte din participaţiile deţinute la Dailymotion, afacere pe care au susţinut-o încă de la înfiinţare, în 2004. În urma încheierii acordului de cumpărare, fondul suveran francez de administrare a averilor, FSI, va rămâne în continuare unul dintre acţionari. FSI a investit 7,5 milioane de euro în site-ul de Internet în octombrie 2009.

Afacerea reprezintă cea de-a treia încercare de a revizui strategia legată de conţinut pentru France Telecom, de la venirea lui Stephane Richard în funcţia de director general, în martie 2010. Acesta vrea să diminueze costurile implicate de cumpărarea de conţinut şi să se axeze mai mult pe distribuire de conţinut prin intermediul parteneriatelor.

Richard a semnat recent un acord de colaborare cu Canal Plus, al Vivendi. Anul trecut, France Telecom a achiziţionat o participaţie la site-ul de muzică Deezer.

×
Subiecte în articol: companii actiuni
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close