Antena 3 CNN Economic Companii Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, aprobată de Guvern. Sebastian Burduja: "Trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții"

Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, aprobată de Guvern. Sebastian Burduja: "Trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții"

Guvernul a adoptat un memorandum menit să realizeze serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, pentru municipiul București, care prevede fuziunea companiilor Elcen și Termoenergetica.

Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, aprobată de Guvern. Sebastian Burduja: "Trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2024   •   11:21

"Este o problemă care trenează și, de cel puțin 10-15 ani, s-a vorbit despre necesitatea integrării serviciului de producție, transport, distribuție, furnizare a agentului termic pentru bucureșteni. 

Concret, asta înseamnă o fuziune între Elcen, companie a Ministerului Energiei, și Termoenergetica, o companie a Primăriei generale", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El a spus că decizia a fost luată în urma numeroaselor probleme de fiecare zi ale zecilor de mii de bucureșteni, care n-au căldură și apă caldă.

"Ambele companii trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții. 

Degeaba, de exemplu, noi acum ne pregătim, în prima jumătate a acestui an, să lansăm apelul pentru modernizarea CET-urilor, celor patru CET-uri, de fapt trei necesită modernizare, dar degeaba modernizăm CET-urile dacă nu se modernizează și rețeaua de termoficare. 

Nu mai vorbesc de toate economiile de cost care rezultă dintr-o fuziune și bineînțeles că odată cu adoptarea acestui memorandum avem o foaie de parcurs, care înseamnă o analiză a legislației care trebuie modificată, înseamnă solicitarea punctului de vedere al Municipiului București, al primăriei generale, cu privire la această fuziune și înseamnă declanșarea fuziunii în sine prin adunarea generală a acționarilor din cele două companii", a adăugat ministrul Burduja, potrivit Mediafax.
 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close