Antena 3 CNN Economic Companii Gaura URIAŞĂ pentru România în urma jafului geostrategic numit Bechtel. Cum vor fi AFECTAŢI toţi şoferii

Gaura URIAŞĂ pentru România în urma jafului geostrategic numit Bechtel. Cum vor fi AFECTAŢI toţi şoferii

Gaura URIAŞĂ pentru România în urma jafului geostrategic numit Bechtel. Cum vor fi AFECTAŢI toţi şoferii
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   13:13

Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), a declarat pentru Income Magazine că suma de 37,2 milioane de euro pe care statul trebuie să o plătească companiei Bechtel ca urmare a rezilierii contractului pentru Autostrada Transilvaniei este o sumă convenabilă având în vedere clauzele documentului.

Cu toate acestea, șoferii vor fi primii care vor resimți minusul din bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Și asta pentru că, după cum a afirmat Hagiu, banii vor fi luați de la întreținerea drumurilor naționale, care în unul sau doi ani vor fi mult mai degradate.

Contractul păgubos semnat cu Bechtel a fost reziliat. Vezi ce penalităţi trebuie să achite statul român


De asemenea, reprezentantul transportatorilor apreciază că suma de 37 de milioane de euro reprezintă aproape 20% din banii pe care statul îi strânge din vinietă.

Augustin Hagiu a mai declarat că se aștepta ca despăgubirile acordate de stat către Bechtel să fie de peste trei ori mai mari, în jurul sumei de 100 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Bechtel
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close