Antena 3 CNN Economic Companii Gazprom: Renunţaţi la eoliene, faceţi centrale pe gaz

Gazprom: Renunţaţi la eoliene, faceţi centrale pe gaz

Gazprom: Renunţaţi la eoliene, faceţi centrale pe gaz
Sursa foto: centrala electrica
10 Feb 2010   •   20:55

Vicepreşedintele Gazprom consideră că planurile pentru energia regenerabilă sunt iraţionale şi ar trebui înlocuite cu mai multe centrale alimentate de gaz.
Aleksandr Medvedev consideră că statele ar trebui să abandoneze construcţia a mii de ferme eoliene pentru o abordare mai "pragmatică" a reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră. El consideră, de exemplu, că este imposibil ca Marea Britanie să respecte obiectivele propuse de a genera o treime din electricitate din surse regenerabile până în 2020 , fără o mare contribuţie din partea gazului. De asemenea, sublinia că ar fi de trei ori mai ieftin să se îndeplinească obiectivele de emisii prin înlocuirea centralelor pe cărbune cu noi centrale pe gaz decât cu ferme eoliene.


"Dacă nu vrem să vedem autorii strategiei pentru 2020 decapitaţi într-o piaţă publică, nu cred că pot să uite de gaz. Noi la Gazprom considerăm că gazul ar trebui tratat pe picior de egalitate ca sursă regenerabilă. Sper doar ca după eşecul post -Copenhaga cei care iau deciziile să adopte o abordare mai pragmatică şi raţională a acestei chestiuni", declara acesta.
De altfel companiile energetice sunt sceptice în legătură cu atingerea scopurilor britanice până în 2020. Gazul este din ce în ce mai mult promovat ca un combustibil ecologic şi cea mai bună metodă de reducere a emisiilor.
Centralele pe gaz emit jumătate din carbonul centralelor pe cărbune. Anul trecut, Shell a oprit investiţiile în energie regenerabilă pentru a se concentra pe biocombustibil şi captura şi stocarea carbonului. Iar recent, oficialii companiei arătau că în curând compania va produce mai mult gaz decât petrol.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom energie regenerabila
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close