Antena 3 CNN Economic Companii General Motors a început să cerşească bani de la guvernele europene

General Motors a început să cerşească bani de la guvernele europene

General Motors a început să cerşească bani de la guvernele europene
26 Noi 2008   •   09:28

După ce în SUA este amânată şi nu are nici o promisiune fermă că va fi ajutată, General Motors (GM) a abordat direct guvernele din ţările europene unde operează pentru ajutor financiar.
Compania americană a avertizat că ar putea rămâne fără bani luna viitoare, iar filialele sale europene ar dori să îşi asigure sprijinul în caz că fluxul de capital este întrerupt.
Astfel, Opel, divizia germană a GM, a cerut guvernului de la Berlin un miliard de euro, în caz că GM acceptă falimentul. Acum s-a aflat însă că Europa a mai abordat guvernele din Marea Britanie,Spania, Sueida, Belgia şi Polonia pentru a-şi asigura surse dee venit.
Iniţiativa GM vine înainte de anunţul Comisiei Europene privind ajutorul pentru industria auto, ce ar trebui să facă parte din planul general de salvare a economiei europene, scrie The Times. Banca europeană pentru investiţii va face disponibile sume mari de bani ca împrumut pentru producătorii din UE ce au proiecte de creştere a performanţelor ecologice ale maşinilor şi tehnologie.
Günter Verheugen, comisarul pentru industrie, a făcut presiuni pentru noi împrumuturi după ce producătorii, printre care şi asociaţia lor -ACEA ? au cerut 40 miliarde euro.
Această sumă este improbabil că va fi primită şi datorită fartului că reglementările europene interzic ajutorul doar pentru supravieţuire şi trebuie să aibă o destinaţie precisă.
În altă ordine de idei, giganţii americani GM, Ford şi Chrysler au avut dificultăţi în a convinge Washington să le acorde un ajutor de 25 miliarde dolari ca împrumutr de urgenţă. O decizie este aşteptată luna viitoare în acest sens.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close