Antena 3 CNN Economic Companii General Motors închide una dintre fabricile Opel din Belgia

General Motors închide una dintre fabricile Opel din Belgia

General Motors închide una dintre fabricile Opel din Belgia
Sursa foto: opel
20 Ian 2010   •   16:46

General Motors (GM) va închide fabrica Opel din oraşul belgian Antwerp, în pofida speranţelor că cei 2.300 de angajaţi ai uzinei îşi vor păstra locurile de muncă, au declarat, miercuri, surse citate de Reuters.

GM anunţa în ultimele săptămâni că viitorul fabricii e în pericol, ţinând cont că, în perioada următoare se vor desfiinţa 8.000 de locuri de muncă şi să restrângă capacitatea de producţie din Europa cu 20%.

"Nu au renunţat la decizia de a închide Antwerp. Acum, directorul general al Opel, Nick Reilly, a anunţat că măsura va fi implementată", a declarat o sursă din companie.

Reilly preferă de mult timp un viitor model SUV subcompact să fie produs în Coreea de Sud, de Daewoo (divizie a GM), şi nu la Antwerp, cum se prevedea iniţial.

La Daewoo e dezvoltată pe platforma modelului Gamma, pe care va fi construită următoarea versiune Corsa hatchback şi modelul van Meriva.

Opel şi brandul britanic Vauxhall vor intra într-un program drastric de restructurare, ca urmare a condiţiilor dificile din piaţă.

Pentru a-şi aplica programul de reorganizare, Opel are nevoie de 2,7 miliarde de euro din partea guvernelor statelor europene unde desfăşoară activităţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Opel Belgia
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close