Antena 3 CNN Economic Companii Germania: Şeful căilor ferate demisionează după ce este acuzat de spionarea angajaţilor

Germania: Şeful căilor ferate demisionează după ce este acuzat de spionarea angajaţilor

Germania: Şeful căilor ferate demisionează după ce este acuzat de spionarea angajaţilor
Sursa foto: deutsche bahn
31 Mar 2009   •   11:36

Şeful companiei de stat pentru căile ferate din Germania a demisionat după o serie de scadaluri privind încercările companiei de a-şi spiona angajaţii. Hartmut Mehdorn, preşedintele Deutsche Bahn, cea mai mare companie publică din Germania, a declarat că părăseşte postul pentru a opri ?dezbaterile distructive? ce dăunează companiei şi ţării.

Presiunea a fost din ce în ce mai mare pe directorul de 66 de ani, după ce guvernul i-a retras sprijinul în acest weekend când au apărut noi informaţii în scandalul de spionaj.

Angela Merkel, cancelarul german, l-a sprijinit pe Mehdorn în pofida informaţiilor că societatea ar fi monitorizat contactele celor 173.000 de angajaţi cu furnizorii, dar poziţia ei s-a schimbat când s-a aflat că DB a monitorizat şi e-mailurile pentru a verifica posibile contacte cu jurnalişti sau membri ai parlamentului.
Cu toate acestea, Mehdorn a declarat că este victima unor speculaţii intolerabile şi şi-a acuzat oponenţii de interpretarea greşită a eforturile legitime ale companiei de a lupta cu corupţia.
El a precizat în cadrul unei conferinţe de presă să speculaţiile şi suspiciunea au ajuns la un nivel insuportabill.
Mehdorn a preluat DB în 1999 şi de atunci cifra de afaceri a companiei s-a dublat. Trebuia să se pensioneze în2007, dar contractul său a fost prelungit până în 2011 pentru a supraveghea o posibilă privatizare a companiei.
Sindicatele din domeniu, care ceruseră demisia acestuia, au salutat plecarea din funcţie a lui Mehdorn , calificând-o ca o consecinţă logică a scandalului de spionaj.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cai ferate Angela Merkel
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close