Antena 3 CNN Economic Companii GM a revenit la profit

GM a revenit la profit

GM a revenit la profit
Sursa foto: general motors
18 Mai 2010   •   19:25

Gigantul auto american General Motors a raportat primul profit trimestrial de după procedurile de faliment, pentru prima dată în ultimii trei ani, pe fondul reducerii costurilor şi creşterii vânzărilor.
Profitul net pentru primul trimestru al anului 2010 a ajuns la 865 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 5,98 miliarde de dolari în timpul aceleiaşi perioade din 2009.
Aceasta se datorează unei creştere de 40% în vânzări şi venituri de 31.5 miliarde de dolari, faţă de 22,4 miliarde în 2009.
Departamentul Trezoreriei încă deţine 61 procente din GM, care a primis 50 de miliarde de dolari de la guvern pentru restructurare, ce a dus la concedieri masive, închideri ale unor fabrici şi ştergeri a unor datorii de miliarde de dolari.
GM arăta luna trecută că a reuşit să plătească înapoi guvernului 8,4 miliarde de dolari înainte de termen.
"Suntem mulţumiţi de performanţa din primul trimestru, în special că am atins profitabilitatea," declara Chris Liddell, vicepreşedinte al GM.
GM America de Nord a câştigat 1,2 miliarde de dolari înainte de dobânzi şi taxe în primul trimestru după ce a suferit pierderi în ultimii ani.
În ultimul trimestru din 2009, GM a pierdut 3,4 miliarde de dolari în America de Nord.
GM Europa a avut pierderi de 500 milioane de dolari, o îmbunătăţire cu 300 milioane de dolari faţă de trimestrul patru.

GM, ca şi concurenţii de la Ford şi Chrysler au fost grav afectate de recesiunea din Statele Unite. Ford a raportat un profit de 2,1 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, în timp ce Chrysler şi-a redus pierderile la 197 milioane de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors faliment
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close