Antena 3 CNN Economic Companii GM primeşte un ajutor suplimentar de 4 miliarde dolari

GM primeşte un ajutor suplimentar de 4 miliarde dolari

GM primeşte un ajutor suplimentar de 4 miliarde dolari
Sursa foto: general motors
17 Feb 2009   •   05:00

Guvernul american va acorda 4 miliarde de dolari ca ajutor suplimentar pentru General Motors Corp (GM.N), marţi, înaintea termenului limită pe care producătorul auto îl are pentru prezentarea unui plan de redresare.
GM caută acum să ajungă la o înţelegere cu sindicatul şi creditorii pentru condiţiile derulării ajutorului federal de 13,4 miliarde dolari. Compania trebuie să prezinte marţi modalităţile de reducere a costurilor şi de returnare a împrumuturilor.
Preşedintele american Barack Obama a decis să creeze un comitet guvernamental pentru a restructura industria auto din SUA şi a renunţat la numirea unui ?ţar auto?.
El îl numeşte pe secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner ca fiind "desemnatul" său pentru supravegherea împrumuturilor din domeniu, co-preşdinte împreună cu consilierul economic de la Casa Albă Lawrence Summers.
Până acum, GM a primit 9,4 miliarde dolari ca ajutor federal pentru a putea rămâne operaţională de la începutul anului. În plus este de aşteptat să ceară ajutor suplimentar odată cu planul de marţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close