Antena 3 CNN Economic Companii GM s-ar putea restructura prin faliment și înființarea unei noi companii

GM s-ar putea restructura prin faliment și înființarea unei noi companii

GM s-ar putea restructura prin faliment și înființarea unei noi companii
Sursa foto: general motors
14 Feb 2009   •   20:45

General Motors Corp, ce se află foarte aproape de termenul de marți când trebuie să prezinte planul său de salvare în fața guvernului SUA, ia în calcul invocarea capitolului 11 al Legii falimentului, ce i-ar permite crearea unei noi companii, scrie Wall Street Journal
Conform acestei prevederi a legii ar putea fi strânse laolaltă toate activele viabile ale companiei, printre care unele mărci americane, dar și operațiuni de pe piața internațională, într-o nouă societate.
Activele nedorite ar putea fi lichidate sau vândute sub protecția falimentului. De asemenea, contractile cu acționarii, sindicatele sau dealerii și furnizorii de pies ear putea fi revăzute.
Publicația citează surse din cadrul companiei și menționează că GM ar mai putea cere un ajutor financiar suplimentar de la Guvern pentru a evita falimentul.
General Motors și Chrysler LLC au termen până marți pentru a depune planurile de restructurare ce le-ar adduce 17,4 miliarde dolari ca împrumut federal.
GM deja a anunțat reduceri de personal de 10000 de oameni, 14 procente din angajați. În plus, încearcă să scape de mărcile Hummer și Saab.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close