Antena 3 CNN Economic Companii GM şi Chrysler ar putea lua în calcul intrarea în faliment

GM şi Chrysler ar putea lua în calcul intrarea în faliment

GM şi Chrysler ar putea lua în calcul intrarea în faliment
04 Dec 2008   •   11:38

General Motors şi Chrysler analizează posibilitatea de a accepta intrarea în faliment cu clauze prestabilite ca soluţie extremă pentru obţinerea unor finanţări guvernamentale de urgenţă, potrivit unei surse apropiate discuţiilor, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. General Motors, Chrysler şi Ford au prezentat marţi în Congres planuri de restructurare şi redresare, în încercarea de a convinge legislativul Statelor Unite să aprobe finanţări de urgenţă de la bugetul de stat, estimate la circa 34 de miliarde $.
În urma discuţiilor, trei politicieni au încercat să determine cu ajutorul experţilor dacă falimentul cu clauze prestabilite, negociat cu sindicatele şi creditorii, poate fi o soluţie pentru reorganizarea industriei auto americane fără a se recurge la lichidări. Reprezentanţii companiilor nu au fost disponibili pentru comentarii.
Ce implică falimentul cu clauze prestabilite
Varianta implică negocierea rapidă pe cale amiabilă a restructurării unei companii. Odată cu declararea insolvenţei, procesul trebuie să se deruleze rapid şi să nu implice conflicte de durată în instanţe de judecată. Durata procesului de reorganizare în urma falimentului s-ar reduce astfel de la câţiva ani la câteva luni.
General Motors, Ford şi Chrysler sunt responsabile, direct sau indirect, de 10% din totalul locurilor de muncă din Statele Unite. Impactul unui faliment în cadrul oricărei dintre cele trei companii s-ar răspândi imediat în întreaga industrie americană, lovită deja de criza financiară.
Vânzările celor trei companii au scăzut doar în luna noiembrie, cumulat, cu peste 40% faţă de perioada similară a anului trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Chrysler Ford Bloomberg
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close