Antena 3 Economic Companii GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab

GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab

30 Dec 2009   •   20:59
GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab
Sursa foto: saab

General Motors Co. este pregătită să aştepte până la finele acestei săptămâni pentru a decide viitorul Saab, timp în care analizează actualele oferte, declara Paul Aakerlund, membru al consiliului de administraţie al producătorului suedez.
GM a anunţat Saab săptămâna trecută că va închide fabrica, deşi va continua discuţiile cu posibili cumpărători, arăta Aakerlund. Negocierile pentru a vinde Saab către Spyker Cars NV s-au încheiat pe 18 decembrie, preşedintele Spyker, Victor Muller, punând eşecul pe termenul limită strict de încheiere a unui acord până pe 31 decembrie. Producătorul olandez a mai depus o ofertă pe 20 decembrie.
Circa 3500 de angajaţi ai Saab riscă să fie concediaţi, alături de alte mii de persoane din partea furnizorilor. În ultimele cinci săptămâni două tentative de a vinde marca suedeză au eşuat, în timp ce GM declara că a primit oferte din partea mai multor părţi.
Brandul face parte din cele patru pe care GM doreşte să le vândă sau închidă pentru a se concentra pe Chevrolet, Buick, GMC şi Cadillac.
Discuţiile GM poartă acum cu Merbanco Inc., companie din Wyoming şi Zeewolde, producătorul mărcii olandeze Spyker, declarau surse din cadrul companiei.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close