Antena 3 CNN Economic Companii GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab

GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab

GM va aştepta finele anului pentru o decizie privind Saab
Sursa foto: saab
30 Dec 2009   •   20:59

General Motors Co. este pregătită să aştepte până la finele acestei săptămâni pentru a decide viitorul Saab, timp în care analizează actualele oferte, declara Paul Aakerlund, membru al consiliului de administraţie al producătorului suedez.
GM a anunţat Saab săptămâna trecută că va închide fabrica, deşi va continua discuţiile cu posibili cumpărători, arăta Aakerlund. Negocierile pentru a vinde Saab către Spyker Cars NV s-au încheiat pe 18 decembrie, preşedintele Spyker, Victor Muller, punând eşecul pe termenul limită strict de încheiere a unui acord până pe 31 decembrie. Producătorul olandez a mai depus o ofertă pe 20 decembrie.
Circa 3500 de angajaţi ai Saab riscă să fie concediaţi, alături de alte mii de persoane din partea furnizorilor. În ultimele cinci săptămâni două tentative de a vinde marca suedeză au eşuat, în timp ce GM declara că a primit oferte din partea mai multor părţi.
Brandul face parte din cele patru pe care GM doreşte să le vândă sau închidă pentru a se concentra pe Chevrolet, Buick, GMC şi Cadillac.
Discuţiile GM poartă acum cu Merbanco Inc., companie din Wyoming şi Zeewolde, producătorul mărcii olandeze Spyker, declarau surse din cadrul companiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Saab piata auto
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close