Antena 3 CNN Economic Companii GM va concedia 23.000 angajaţi până în 2011

GM va concedia 23.000 angajaţi până în 2011

GM va concedia 23.000 angajaţi până în 2011
Sursa foto: fritz henderson
28 Apr 2009   •   10:52

General Motors Corp. a anunţat oficial planurile sale de a scăpa de brandul Pontiac şi intenţia de a reduce cu 23.000 locurile de muncă până în 2011, ca parte a efortului de restructurare pentru a primi ajutor de la guvernul federal. În total, GM creşte cu peste 7000 numărul de locuri de muncă pe care le va reduce şi va mai închide încă o fabrică, pentru un total de 16, din cele 47 din SUA, până în 2012.
13 dintre acestea vor fi închise până la finele anului viitor, din care şase în acest an, iar acestea vor fi anunţate în următoarele săptămâni.
Reducerile de acum vin la aproape o lună după ce administraţia Obama a respins planurile iniţiale de restructurare.

?Nu cred că ce ni se cere este prea dificil. Nu accept opinia că cineva este prea dur cu noi. Nimănui nu îi place situaţia în care suntem, dar treaba noastră este să facem ceva în privinţa asta?, declara preşedintele companiei Fritz Henderson.
GM se aşteaptă să primească un total de 27 miliarde de dolari de la guvern. Departamentul Trezoreriei va deţine majoritatea acţiunilor GM şi va avea dreptul să numească toţi directorii companiei şi să controleze practic votul asupra practic tuturor problemelor se arată într-un comunicat al societăţii.
În total sindicatele şi statul vor deţine 89 de procente din companie.
GM a declarat că intenţionează să vândă sau închidă mărcile Hummer, Saab şi Saturn până la finele anului. Ultimul Saturn va fi construit în acest an şi nu intenţionează să continue fabricarea unor Pontiac precum Solstice sau Vibe sub diferite mărci.
Pe de altă parte, Henderson s-a arătat plăcut surprins de interesul pentru Hummer , cu trei părţi interesate în achiziţie.
În SUA, compania va rămâne cu mărcile Chevrolet, Cadillac, Buick şi GMC.


Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close