Antena 3 CNN Economic Companii GM va închide majoritatea fabricilor timp de nouă săptămâni

GM va închide majoritatea fabricilor timp de nouă săptămâni

GM va închide majoritatea fabricilor timp de nouă săptămâni
Sursa foto: general motors
23 Apr 2009   •   11:22

General Motors Corp. intenţionează să închidă temporar majoritatea fabricilor sale din SUA pentru până la nouă săptămâni în această vară din cauza căderii vânzărilor şi creşterii numărului de maşini nevândute.
Datele exacte ale acestei măsuri nu sunt cunoscute, dar surse din cadrul companiei au declarat pentru AP că suspendarea activităţii se va face în preajma închiderii tradiţionale de două săptămâni din iulie.
Dintre cele două surse ale agenţiei de ştiri, una a menţionat că unele fabrici, ce produc modele mai populare, ar putea rămâne deschieă o perioadă din această suspendare, dar se va lucra într-un ritm redus de asamblare.
Mii de muncitori ar putea fi concediaţi, dar vor continua să primească salariile, deoarece contractul dintre sindicat şi companie prevede ca aceasta din urmă să acopere diferenţa dintre pensie şi salariu.
GM supravieţuieşte acum cu un împrumut de 13,4 miliarde de dolari de la guvern şi are termen limită până la 1 iunie pentru a reduce costurile şi a face paşi către restructurare.
În caz contrar va intra sub incidenţa legii falimentului. Vânzările grupului au scăzut 49 procente în primul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

×
Subiecte în articol: General Motors piata auto
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close