Antena 3 CNN Economic Companii GM va investi 246 milioane de dolari în motoare electrice

GM va investi 246 milioane de dolari în motoare electrice

GM va investi 246 milioane de dolari în motoare electrice
Sursa foto: general motors
27 Ian 2010   •   13:45

General Motors a anunţat planuri de investiţie de 246 milioane de dolari pentru a proiecta şi produce motoare electrice, declarând că primele ar urma să debuteze în 2013 pe un vehicul hibrid de nouă generaţie.
Compania, deţinută în proporţie de 61 procente de guvernul american de când a fost slavată de la faliment anul trecut, a declarat că motoarele vor fi construite în SUA.
"În viitor, motoarele electrice ar putea deveni la fel de importante pentru GM ca cele de acum," declara vicepreşedintele GM Tom Stephens .

"Prin proiectarea şi producerea internă a motoarelor electrice, putem folosi mai eficient energia bateriilor pe măsură ce evoluează, reducând costurile şi greutatea- două provocări importate pentru bateriile de azi."
GM va investi 246 milioane dolari, din care 105 milioane de dolari de la Departamentul Energiei.
Primele motoare electrice vor fi date în folosinţă în 2013 pe două modele de vehicule hibrid cu tracţiune spate. Astfel, GM va deveni primul producător auto american important care proiectează şi construieşte propriile motoare electreice.

GM intenţionează să lanseze prima sa maşină electrică, Chevy Volt, în acest an în California, pentru a concura Toyota Prius, model hibrid ce a ajuns la a patra generaţie .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors industria auto piata auto
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close