Antena 3 CNN Economic Companii GM vrea să angajeze 10.000 de persoane în IT, în următorii ani

GM vrea să angajeze 10.000 de persoane în IT, în următorii ani

GM vrea să angajeze 10.000 de persoane în IT, în următorii ani
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de G.S.    |    09 Sep 2012   •   17:27

General Motors vrea să angajeze până la 10.000 de persoane în IT în următorii trei-cinci ani, în cadrul unei campanii de îmbunătăţire a competenţelor companiei în domeniul tehnologiei informaţiei, transmite Bloomberg.
   
Producătorul auto american a anunţat recent că prima parte a programului a fost lansată prin angajarea a 500 de persoane la noul centru IT deschis în Austin, Texas.
   
GM lucrează încă la aspectele de detaliu ale proiectului, însă "va fi vorba de un număr mare de angajaţi, lucru de aşteptat de la o companie globală", a declarat directorul executiv de informaţie al GM, Randy Mott.
   
Întrebat dacă grupul va angaja peste 10.000 de persoane, Mott a spus că cifra va fi "în această zonă, însă ceva mai mică".
   
General Motors a selectat capitala statului Texas deoarece oferă suficientă forţă de muncă calificată în domeniul IT. Zona Austin a devenit o importantă bază de recrutare pentru companii din IT, precum Dell.
   
GM vrea să aducă majoritatea proiectelor de IT&C în interiorul companiei. În prezent, numai 10% din aspectele de IT ale afacerilor grupului sunt executate intern.
   
Acţiunile GM au închis vineri la New York în urcare cu 4,1%, la cel mai ridicat preţ din ultimele patru luni.

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close