Antena 3 CNN Economic Companii Google a recunoscut că a folosit în secret un microfon în unul dintre produsele sale

Google a recunoscut că a folosit în secret un microfon în unul dintre produsele sale

Google a recunoscut că a folosit în secret un microfon în unul dintre produsele sale
Sursa foto: Sursă: Facebook
23 Mar 2019   •   17:16

Compania Google a recunoscut că a folosit în secret un microfon în unul dintre produsele sale. Este vorba despre alarma Nest Guard, care a ieșit pe piață în 2017 și despre care compania nu a menționat niciodată că ar avea incorporat un microfon. Cu toate acestea, Google a declarat că ultimul update al produsului va face posibil ca alarma să fie controlată prin voce, lucru  care ar fi imposibil dacă device-ul nu ar avea deja un microfon incorporat.

Deținătorii produsului și-au exprimat îngrijorarea pe Twitter, declarând că microfonul nu a mai fost folosit până în momentul de față și nici măcar nu se știa despre existența lui. Anunțul făcut de Google coincide cu faptul că de acum alarma a devenit compatibilă cu Google Assistant. 

Google și-a recunoscut greșeala precizând: „Microfonul nu era menit să fie un secret și ar fi trebuit să fie specificat încă de la început. A fost o greșeală din partea noastră. Microfonul nu a fost niciodată pornit și poate fi folosit doar atunci când este activat de utilizatori.”

Sursă: BBC 

 

 

×
Subiecte în articol: Google

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close