Google pregăteşte o nouă ACHIZIŢIE IMPORTANTĂ

de G.S.    |    25 Mai 2014   •   14:19
Google pregăteşte o nouă ACHIZIŢIE IMPORTANTĂ Foto: spaceref.com
Google discută preluarea companiei de imagistică Skybox Imaging, pentru a-şi îmbunătăţi serviciile de navigaţie şi hărţi, iar valoarea tranzacţiei ar putea ajunge la 1 miliard de dolari.
Negocierile sunt într-o etapă incipientă, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei. Potrivit TechCrunch, preţul s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.
Skybox furnizează clienţilor săi fotografii detaliate şi servicii de analiză, printr-o reţea de sateliţi. Serviciile companiei au aplicaţii în numeroase sectoare, printre care cel agricol, cel minier sau sectorul asigurărilor.
Google caută oportunităţi de diversificare a afacerilor şi de îmbunătăţire a serviciilor, de la căutare online la cartografiere, de la telecomunicaţii la distribuţia de muzică. Surse apropiate companiei au declarat recent că Google ar discuta preluarea serviciului de live streaming Twitch.tv, o altă tranzacţie care s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Google au refuzat să facă comentarii.
Skybox a fost lansată în 2009 şi are în prezent peste 100 de angajaţi. Printre acţionarii companiei se numără fondurile de capital de risc Khosla Ventures, Bessemer Venture Partners, Canaan Partners şi Norwest Ventures Partners. Skybox a atras, de la lansare şi până în prezent, finanţări de peste 85 milioane de dolari.

 

x close