Antena 3 Economic Companii Google, SAP, Cisco, interesate de preluarea BlackBerry

Google, SAP, Cisco, interesate de preluarea BlackBerry

de G.S.    |    06 Oct 2013   •   13:49
Google, SAP, Cisco, interesate de preluarea BlackBerry
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Companiile Cisco Systems, Google şi SAP AG negociază cu BlackBerry achiziţia parţială sau integrală a producătorului canadian de smartphone-uri, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Reuters, conform Mediafax.
O astfel de tranzacţie ar fi o alternativă la acordul preliminar de delistare a companiei pentru suma de 4,7 miliarde de dolari, încheiat în urmă cu mai multe săptămâni cu un grup de investitori, în fruntea cărora se află cel mai mare acţionar al BlackBerry, fondul de investiţii Fairfax Financial Holdings. Planul de delistare a fost întâmpinat cu scepticism, din cauza opţiunilor de finanţare.
De asemenea, BlackBerry a cerut unor potenţiali cumpărători, între care Intel, LG şi Samsung, să-şi exprime un eventual interes. Companiile pot transmite răspunsurile până săptămâna următoare.
Nu este clar în prezent care dintre aceste companii vor depune oferte, notează Reuters. 
Google, Intel, Cisco, LG şi SAP au refuzat să comenteze, în timp ce reprezentanţii Samsung nu au putut fi contactaţi.
BlackBerry a anunţat în august că analizează opţiunile, inclusiv vânzarea.
Compania a raportat în septembrie o pierdere trimestrială de aproape 1 miliard de dolari, după ce a reevaluat în scădere stocul de telefoane Z10 nevândute.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close