Antena 3 CNN Economic Companii Google sare la gâtul concurenţei. Microsoft şi Nokia, reclamate la CE pentru practici anticoncurenţiale

Google sare la gâtul concurenţei. Microsoft şi Nokia, reclamate la CE pentru practici anticoncurenţiale

Google sare la gâtul concurenţei. Microsoft şi Nokia, reclamate la CE pentru practici anticoncurenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iun 2012   •   11:43
Reprezentanţii Google au reclamat Microsoft şi Nokia la Comisia Europeană (CE). Google acuză companiile că ar conspira pentru utilizarea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală şi brevetelor pe care le deţin împotriva rivalilor din industria smartphone, relatează Reuters.

Potrivit Google, Microsoft şi Nokia au transferat 1.200 de brevete către compania canadiană MOSAID, ale cărei afaceri vizează dobândirea şi valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, în principal prin litigii.

"Nokia şi Microsoft s-au coalizat pentru a creşte costurile dispozitivelor mobile pentru consumatori, prin încurajarea unor litigii care ocolesc promisiunile făcute de ambele companii. Ar trebui să răspundă pentru asta şi sperăm că reclamaţia noastră îi va determina şi pe alţii să se intereseze de astfel de practici", se arată într-un comunicat al Google.

Microsoft a calificat reclamaţia Google drept "o tactică disperată". Reprezentanţii Nokia nu au făcut deocamdată nici un comentariu pe această temă.

Microsoft şi Nokia au dezvoltat în parteneriat telefoane cu sistem de operare Windows Phone, în încercarea de a prinde din urmă Apple şi Google.


 


 


 

×
Subiecte în articol: Google microsoft Nokia smartphone
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close